Crosstalks

13-18/09/2015 - Research Residency: Over troost & verzet / On Compassion & Resistance

Info

Date: 
13 Sep 2015 - 18 Sep 2015
Place: 

Vrijstaat O. / De Droge Coo, Zeedijk 10, 8400 Oostende

Tijdens een zesdaags residentieproject ontwikkelt een internationale groep van kunstenaars, onderzoekers, denkers, activisten en architecten kennis en praktijken rond pertinente maatschappelijke kwesties in relatie tot mens en kunst. Ze zijn met 24 en verblijven een week samen in Oostende.

Programme: 

Tijdens deze editie focust R.R.O. op twee essentiële, gelinkte thema’s. Enerzijds ‘troost’, vanuit een universele behoefte om in het licht van de menselijke eindigheid op zoek te gaan naar nieuwe inzichten. Anderzijds creatief ‘verzet’ tegen verzurende maatschappelijke kaders door nieuwe vormen van zelforganisatie, inspraakfora of openlijk activisme.

De R.R.O. stelt zich open voor publiek op twee momenten. We beginnen met een stadsklas van Stroom Den Haag (12.09) en sluiten af met een publiek moment samen met alle deelnemers (17.09). De output van het onderzoek wordt achteraf gebundeld in een korte documentaire en een bijzondere publicatie.

Vrijstaat O., het kunstencentrum aan zee dat zich eerder toelegde op creatie en onderzoek via interdisciplinaire in-situprojecten, zoals Expeditie Dansand/Atelier De Stad en Freestate/Private Shelter, werkt voor “OVER TROOST EN VERZET” nauw samen met de vernieuwde editie van Beaufort Buiten de Grenzen en deBuren.

 

Naar een idee van Hendrik Tratsaert en Phillip Van den Bossche

Begeleiding: Caroline Nevejan en Marleen Wynants

Fotografie: Frederik Buyckx en Kerlijn Van der Cruyssen

Sketchnotes: Jolijn Van Eenooghe

Documentaire: RITS Hogeschool

Publicatie: TopoCopy

Organisatie: Vrijstaat O. i.s.m. Beaufort Buiten de Grenzen, Stroom Den Haag en deBuren. Met de steun van de Provincie West-Vlaanderen.

Registration

Voor de stadsklas van Stroom Den Haag op 12 september, klik hier.

Voor het publieke toonmoment van de Research Residency op 17 september, klik hier.